Reseptit

Brew Buddies -kotipanimossa on tehty tähän mennessä jo yli 30 erää olutta aina perus-apasta vähän eksoottisempaan saisoniin asti. Resepteihin on haettu inspiraatiota eri foorumeita selaamalla, osa on yksi yhteen replikoituja ja osaan on enemmänkin haettu inspiraatiota jostain tyylistä tai yksittäisestä oluesta ja kloonireseptejä tutkimalla luotu "oma versio". Samaisesta syystä laitan ne tänne: vaikken oletakaan että kukaan haluaisi juuri näitä reseptejä lähteä kopioimaan, niin niitä voi lueskella ihan vain myös ideoita saadakseen.

Reseptit löydät tämän linkin takaa Google Drivestä. Reseptit aukeavat BrewMate-ohjelmalla. Maltaiden ja humalien määrät ovat resepteissä melko tarkat, mutta Misc Billin sisältö on usein grammamäärien suhteen ihan tuulesta temmattua. Esimerkiksi pöndelandeen on käytetty yleensä kahden appelsiinin kuoria, mutten todellakaan ole niitä puntarilla lähtenyt punnitsemaan (ja reseptissä näyttäisi olevan 10g mikä on aivan liian vähän).

 
Mitä olen pannut merkille, niin moni kotipanija tuntuu merkkaavan oluensa lähinnä esimerkiksi muutaman kirjaimen tussimerkinnällä korkkiin tai sitten maalarinteippiin rustatulla tunnisteella. Itse pidän etikettien tekoa osana hupia, vaikkakin niiden leikkaaminen & liimaaminen melko työlästä onkin. Ainiin, ja Comic Sans on sitten harkittu vitsi. ;)

Listaan oluita & reseptejä tähän ajan mittaan. Pyrin kirjoittamaan kaikista hieman enemmänkin kuin pelkän reseptin. Klikkaamalla oluen nimeä pääset siitä kirjoitettuun blogipostaukseen mutta muistutan vielä, että itse BrewMate-yhteensopivan reseptitiedoston löydät ylempää Google Drive-linkin takaa.

 

Monte Rosso


Musta Mannerheim

Olkipukki

21st Century Schizoid Beer

Ei siis jai alai

Kyynärä Blonde

Trump Card APA 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti