lauantai 21. maaliskuuta 2015

Hiisi - Rakki

Ensikosketukseni Hiiden tuotteisiin sain vuoden 2014 Helsinki Beer Festivaleilla, jolloin lasiini osui Raivoava Rakki ja Humulus Lupus. Hiiden oluita juodessa tuli vähän sama ahaa-elämys kuin joitain vuosia sitten BrewDogin oluiden kanssa: "ai oluet voi maistua tältäkin!". Omia makunystyröitäni Hiiden makumaailma ja etenkin kyseisten oluiden hedelmäisyys ja rapea humalointi miellyttää kovin, jonka vuoksi heidän oluitaan pyrin kokeilemaan aina kun niitä vastaan jostain tulee. Tavallaan on alkanut jo tuntua, että taidan arvioinnissa olla vähän liiankin lempeä Hiittä kohtaan - ihan vain varoituksen sanana.

"Nauti viilennettynä hitaasti paahdetun kananpojan tai vaikka kunnon BLT:n kaverina, keskimääräistä kovemmalla soitetun Queens of the Stone Agen säestämänä." Close enough.

Rakki käveli vastaan jo syksyllä hieman ennalta-arvaamattomasti - nimittäin Tampereen laitamilla Teivon ABC:lla. Ei kuitenkaan marketissa, vaan Fröökynän Herkku -nimisessä herkku- ja lahjamyymälässä, jonka pienpanimotuotevalikoima yllätti totaalisesti. Kuvan ja tarkemmat tiedot valikoimasta löydät heidän sivultaan.

Lasiin kaatuvassa oluessa on miellyttävän hedelmäinen ja rouhea humalointi. Siinä on eksoottista hedelmää - mangoa ja passionia - ja aavistus mäntyä ja pihkaa. Vaahto on valtava ja kuohkea ja laskeutuu maltilla muuttuen sormen paksuiseksi kuohkeaksi ja pitkäikäiseksi hunnuksi. Olut on samea ja väriltään tumman meripihkainen.

Maku on oikein miellyttävä: humalan katkerot ja hedelmäiset vivahteet luovat kivan makumaailman. Oluessa on todella pitkä suutuntuma ja pirskahtelevat hapot. Katkerot tuntuvat suun kaikilla pinnoilla ja runko on tasapainoinen. Kauppavahvuiseksi tuotteeksi mieletön makupommi.

Speksejä vihkosta:
Arvosteltu 7.11.2014 ja 20.3.2015 (42p ja 40p) - 4,5%
Tuoksu:7
Ulkonäkö: 4
Maku: 8
Suutuntuma: 4
Yleisvaikutelma: 17
Yhteispisteet: 40




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti