tiistai 24. maaliskuuta 2015

To Øl - Mochaccino Messiah

"This is our attempt of substituting the morning mochaccino coffee with a beer. You get the nicely roasted chocolate malts, some creamy lactose for the milk and a shot of nutty espresso coffee in your mug. And then some alcohol, it seemed just as obvious as vodka in a white russian. We do not recommend opting for this beer instead of coffee (all the time...)" – Original “The Monday Morning Mochaccino Messiah” (lähde)

To Ølin Mochaccino Messiah tarttui mukaan nettitilaukseen melko spontaanisti - yleensä kun ulkomailta tilaan niin minulla on tapana (vähän liiaksikin asti) tutkia oluiden speksejä & muiden arvioita, jotta saisin paremman käsityksen mitä tilaan. Tässä tapauksessa kuitenkin luotin To Ølin laatuun ja olin jo myyty kun kuvauksesta selvisi, että tämän valmistuksessa on käytetty myös aitoa kahvia - pientä tutkimustyötä omaa kahviporteria varten...


Taustalla käynnissä Monte Rosso -amber alen pullotus

Lasiin kaatuu väriltään tumman punaruskea olut, jossa on kaunis ja syvä väri. Vaahto on korkea, väriltään beige ja on todella kuohkea ja hyvin kasassa pysyvä. Oluen tuoksussa on tummaa suklaata, miellyttävää kahvia, mallasta, tummaa siirappia ja vähän pähkinää.

Olut on maultaan yllättävän makea, kaiketi laktoosin eikä pelkästään maltaisuutensa vuoksi. Jotenkin ei kuitenkaan niin kompleksinen maku kuin odotin, tämä on oikeastaan yllättävän helposti juotava. Ensimaku on miellyttävän kahvinen eli kylmenneen kahvin kitkeryys tai suun pintojen peittävyys ei ole läsnä (vielä). Maku on myös maltainen ja vähän pähkinäinen. Kevyt ja tasapainoinen humalointi. Pitkä jälkimaku, jossa kahvin kitkeryys nostaa päätään. Ehdottomasti keskivertoa parempi ja maistuva olut.

Speksejä arviointivihosta:
7% - 18.3.2015 - arvioitu kotona
Tuoksu: 8
Ulkonäkö: 3
Maku: 7
Suutuntuma: 3
Yleisvaikutelma: 15
Yhteispisteet: 36

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti