maanantai 26. kesäkuuta 2017

Olutta maailmalla: Boston

Puolisoni suuntasi konferenssimatkalle Yhdysvaltoihin ja pääsin matkalle mukaan siipeilemään. Puolison viettäessä päivät töissä, minä vietin päivät paikallisiin nähtävyyksiin tutustuen ja niistä en tässä blogissa sen enempää jauha. Lounas- ja illallisaikoihin ehdimme kuitenkin yhdessä tutustua Bostonin olutravintolatarjontaan ja tässä postauksessa on omat vinkkini Bostoniin matkaavalle craft-oluen ystävälle. Lista ei toki ole mikään kattava matkaopas vaan enemmänkin omat vinkkini paikoista joihin me ehdimme tutustumaan.

Kaikki paikat löydät kartalta näppärästi osoitteesta google.fi, jonka vuoksi en rupea tähän postaukseen kaivamaan jokaisen osoitetta, aukioloaikoja ja karttasijaintia.

Ravintolat



Row 34 lounasaikaan.
Row 34

Moderni kalaruokaan painottuva aavistuksen trendihenkinen ravintola, jolla on loistava ja paikallisia tuotteita suosiva hanalista. Hanoissa muistini mukaan n. 15 olutta. Kävimme arkena lounasaikaan, ja silloinkin oli melko täyttä. Veikkaisin, että ilta-aikaan voi olla vaikea saada pöytää. Ei mitenkään mahdottoman hintainen, mutta ylempää keskitasoa. Maistoin täällä Lawson's Finest Liquidsin Sip of Sunshine-ipan, josta untappd-arvio täällä. Sijaitsee keskustasta itään Seaport Districtissä, helppo löytää.



Sunset Grill & Tap

Sunset Grill & Tap.
Tortillaa, wrappia, fajitasta ja muuta tämänsorttista ruokalistalla (~$15 - $25) ja muistaakseni tarkalleen 108 hanaolutta olutlistalla. Kyllä, luit aivan oikein - yli sata olutta hanoissa! Luulisi, että tällainen määrä johtaisi kunnossapitokatastrofiin ja likaisiin hanoihin, mutta priimalta kaikki maistamamme oluet kyllä maistui. Ilmeisesti miljoonakaupungissa riittää menekkiä oluelle. Maistoin yli $10 lasillisen Dogfish Headin 120 Minute IPAa, mutta tämän oluen hinta selittyy sen "erikoisuudella". Muut oluet listalla maltillisemman hintaisia, siis. Tätä sai vain ~0,33l lasissa, mutta tarjoilija toi meille pyynnöstä kaksi tyhjää pikkulasia, joihin jaoimme oluen (vähän ihmetytti, miksei sitä alunperin voitu laskea hanasta kahteen eri pikkumukiin vaan täytyi itse räpeltää jako...). Lisäksi tuli maistettua Conehead ja Super Session #8. Sijainti keskustan länsipuolella melko kaukana, mutta ratikalla pääsi lähelle melko näppärästi.

Baarit

Harpoon Brewery
Harpoon Brewery.
Tämä on oikeastaan panimon yhteydessä oleva "beer hall", mutta listaan sen tänne baareihin, koska ruokalistaa tällä paikalla ei varsinaisesti ole. Keittiö kuitenkin löytyy, joka tarjoilee suolaisia ja makeita pretzeleitä. Baarista oli lasiseinien läpi näkymät panimon sisälle, kävimme alkuillasta ja kyllä siellä joku ihan töitäkin näytti tekevän. Maistoimme neljän eri oluen maistelusetin, joista mikään ei varsinaisesti ollut pettymys muttei iloinen yllätyskään. Perushyvää laatutavaraa, siis, ja kuitenkin vierailun arvoinen paikka.



Harpoonin menu. Ei mitenkään epätavanomaista, että hinnat ei esillä.


Bukowski's Tavern

Charles Bukowski -teemabaari. Kirjoitin graduni Bukowskista, jonka vuoksi taidan olla hieman puoluellinen tätä paikkaa suositellessani. Ruokalistalla perus pubimättöä (purilaista ja toastia yms.) ja noin kymmenessä eri hanassa yllättävän laadukasta ja paikallista craftia. Söimme, mutta olimme melkeinpä ainoat syöjät - tämä taitaa olla enemmän paikallisten juomapaikka. Sijaitsee keskustan laidalla parin kilometrin päässä Fenway Park -stadionilta. Seinät on koristeltu Bukowskin kuvilla ja tekstilainauksilla ja rokki soi melko lujalla. Ilmastointi jätti toivomisen varaa ja paikassa oli melko hikinen meininki. Itse Bukowskilla ei tietääkseni mitään yhteyttä Bostoniin tai tähän paikkaan ole, vaan tässä mennään puhtaalla teemameiningillä.


Bukowski's Tavern.


Kaupat

Trillium.

Trillium

Ratebeerin Top Beer from Massachusetts, USA -listaa dominoi kaksi panimoa: Tree House Brewing Company sekä Trillium Brewing Company (alempi lista linkin takana). Tree Housesta en oikeastaan mitään tiedäkään, mutta Trilliumilla on oma tölkkikauppa ja growlereiden täyttöpiste Seaport Districtissä keskustan tuntumassa. Todella pieni putiikki, jossa tuotteita ei valitettavasti pääse maistelemaan vaan pelkästään ostamaan. Ostin neljän 0,5l tölkin setin, josta maksoin $20 - ei mitenkään halpaa siis. En ole maistanut näitä vielä vaan raahasin tölkit kotisuomeen asti. Uskallan tätä kuitenkin suositella, koska Key Westissä asti baarimikko kysyi oitis kuultuaan, että kävimme Bostonissa, että kai kävimme Trilliumin kaupassa ostoksilla.

Fort Point Market

Viina-, viini- ja olutkauppa Trilliumin tölkkikaupan vieressä. Kylmiöstä myytävät tuotteet myydään vain monipakkauksina, mutta hyllystä löytyviä tuotteita saa ostaa ihan yksittäisinä. Täältä mukaan lähti neljän tölkin setti hintaan $10 - muistaakseni Avery Brewingiä ja jotain muuta. Kattava valikoima.

Hopsters Alley. Tuotteet hyllyissä osavaltioittain.
Hopsters Alley

Boston Public Marketista löytyvä pullo- ja tölkkikauppa. Kaikki tuotteet myynnissä pelkästään monipakkauksina, mutta hyllyistä löytyy todella laaja kattaus osavaltioittain New Englandin alueelta. En tuntenut tuotteita ennalta ja pyysin myyjältä suositusta hyvästä, mehukkaasta ja aromihumaloidusta vermont ipasta ja päädyin ostamaan 4 tölkin pakkauksen karkean sitruskatkeroitua "perus"ipaa. En tiedä eikö myyjä vain ymmärtänyt mitä halusin vai eikö hän vain osannut suositella oikein, mutta täältä tuli tehtyä hutiostos.

Vermont-hylly.

Bonus-vinkki 1: Vermont

Punnitsin tätä piiiiiiitkään ja lopulta päädyin hylkäämään suunnitelmani. Tämä olisi vain kaivannut ylimääräisen päivän reissulle ja sitä ei valitettavasti tällä kertaa ollut. Suunnitelmani olisi ollut seuraava: Bostonin lentokentän car rental centeristä Hertziltä auto vuokralle (n. $30 per päivä) ja road trip Vermontiin "aidon" NEIPAn alkulähteille. Vermontissa käymisen arvoisia paikkoja olisi ollut ainakin Alchemist Brewingin Visitor Center sekä Hill Farmstead. Alchemistin Heady Topperia pidetään NEIPA-tyylin kantaisänä, jonka vuoksi sen menekkikin on sen mukaista. Tämän vuoksi roadtrip saattaa koitua "turhaksi", jos Heady Topper onkin myyty loppuun juuri käyntipäivänä. Matkaa kertyy n. 400km per suunta, jonka vuoksi reissu kannattanee jakaa kahdelle eri päivälle ja viettää yö Vermontissa.

Bonus-vinkki 2: Samuel Adams Brewery

Vähän mietitytti, kehtaako tällaista craft-postaukseen laittaa, mutta menköön. Boston Lagerista tunnettu Samuel Adamsin panimo löytyy ratikkamatkan päästä keskustasta lounaan suuntaan. Näillä on täällä ilmainen panimokierros, johon sisältyy kierros panimon tiloissa sekä parin eri oluen ilmainen maistatus. 0,25l maistelulasin sai myös ilmaiseksi kotiinviemiseksi. Keskinkertaisen perus-ok Boston Lagerin lisäksi panimon ale-valikoima on yllättävän maukas. Lisäksi panimon tiloissa pystyi osallistumaan makupaneeliin - saimme kolme eri ipaa maistettavaksi ja vastasimme täppärillä kyselyyn kuinka miellyttäviltä ipat mielestämme maistuivat ja näyttivät.

Samuel Adams.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti